Dag 8 - Ulstein, Innovasjon Norge og 88 etasjer opp

2 dager til hjemreise, og i dag var vi på tre spennende bedriftsbesøk.

Vi startet dagen med Ulstein-gruppen. Siden vi var så mange, og for å gjøre det enkelt også for oss, var møtet med Ulstein lagt til de felles lokalene for Innovasjon Norge og det norske konsulatet. Fra Ulstein kom adm. dir. Vidar Eikrem (fra Ørsta) og direktør Kirk Du. De gav oss en veldig interessant presentasjon om hvordan Ulstein jobber i Kina og litt om hvordan de arbeider i forhold til andre offshore selskap. Vi fikk også en del innsikt i kulturforskjeller og hva som er viktig å huske på når man skal jobbe i Kina og med kinesere.

Deretter gikk vi i lag med de fra Ulstein til en restaurant, hvor vi spiste en helt fantastisk lunsj. Tusen takk til Ulstein-gruppen som spanderte den!


En meget bra lunsj sammen med Vidar Eikrem, Kirk Du og Nina fra Ulstein Group.

Så var vi tilbake til det norske konsulatet og Innovasjon Norge, hvor konsul Katrine Haukenes fortalte oss om hva de jobber med her i Kina. En fra visumavdelingen var der også og snakka om hvor mange kinesere som søker visum til Norge, og problemstillinger knyttet til visumsøknader. Til sist kom rådgiver Ge Ling Fei, som jobber med kulturutveksling Norge - Kina, om fellesprosjekter innen musikk og litteratur med mere. 

På møterommet til konsulatet og Innovasjon Norge, her sammen med Shi Qin fra IN.

Fra Innovasjon Norge kom seniorrådgiver Shi Qin. Hun fortalte oss om hvordan norske entreprenører kan lykkes i Kina, og hvordan IN kan hjelpe med veiledning, workshops og midler for å kickstarte dem. Dersom vi satt med gode ideer som vi etter hvert ville realisere i Kina, mente hun at vi først burde kontakte Innovasjon Norge i Ålesund for å få råd og støtte til utvikling. 

Etter denne presentasjonen gikk vi til The Bund, og tok en tunellbane under elva. Og dette var mer enn en ren transportetappe. Blinkende lys i allslags farger, lyder, musikk og video utenfor vogna. Derfra gikk vi til Jin Mao Tower og tok heisen til 88. etasje. Dette er ikke den høyeste skyskraperen, men for en vanvittig utsikt over byen! 


Jo da, vi tok bilder i alle himmelretninger oppe i Jin Mao Tower.


Heftig utsikt fra 340 meters høyde i 88. etasje.

Vi var på toppen i 30 minutter og tok selvsagt bilder alle samman, før vi tok heisen ned og gikk tilbake til tunellbanen. Da var alle så slitne, at vi dro tilbake til hotellet og dusjet. Så var det bare å gå rundt i Nanjing Road og shoppe resten av kvelden. 

Skrevet av Robin og Håvard

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kinesisk 2016

Kinesisk 2016

17, Ålesund

Vi er 16 elever som tar kinesisk som andre fremmedspråk på Vg2 ved Ålesund videregående skole, og som er på studietur til Nanjing og Shanghai. I Nanjing skal vi være sammen med elever ved vår samarbeidsskole Jiangsu Broadcast and Television College. I Shanghai skal vi besøke Innovasjon Norge, Ulstein og Sperre.

Kategorier

Arkiv

hits