Dag 6 - Suzhou

Dagen startet med utsjekk og en tre timers busstur fra Nanjing til Suzhou. Læreren vår Tong beskrev byen som kinas "Ørsta", med bare 1,7 million innbyggere, noe som sier litt om hvor enorm befolkningen i Kina faktisk er. I Nanjing bor det nærmere 10 millioner, i Shanghai nærmere 30 millioner, og i hele Kina rundt 1,3 milliarder mennesker.

Gamlebyen i Suzhou - litt som Brosundet.

Vel fremme Suzhou gikk vi rett til lunsj, der vi bestilte biffnudler på en restaurant . Som oftest får vi sertvert 10-12 forskjellige retter, men nå ville vi gjøre det enkelt og safe litt. Nudlene var gode, og da alle endelig hadde fått i seg alt, dro vi til en park like ved.


Jesper, Kristoffer, Håvard og Thea med nudler, Redbull og Cola.

Suzhou er kjent for å være en vakker by, og folk kommer fra hele verden for å se. Denne parken var en gang et hus for en hel familie, men ble senere gjort om til en offentlig park, som nå står på Unescos verdensarvliste. Dette sammenlignet læreren vår med Geiranger.


Enorme The Humble Administrators Garden, bygd tidlig på 1700-tallet.

Christian søker ly for regnet under hatten til Ole.

Senere på dagen da vi endelig hadde fått sjekket inn på det utrolig fine hotellet vårt, kjørte vi til sentrum som ligger 15 minutt unna for å spise pizza på pizza hut<3333. Vi kan jo ikke bare spise kinesisk. Etter å ha fått delt en minipizza som visstnok skulle være i medium størrelse, gikk vi litt rundt i sentrum.

Lekkert? Vel, det funker i regnværet.

Det har vært mye drittvær mens vi har vært her, fordi vi er sunnmøringer tror vi. Chao, den ene ansvarlige for oss her, har en annen forklaring: "I Kina sier vi at det regner fordi dere skal reise. Himmelen gråter fordi vi vil at dere skal bli." Det var vakkert sagt. 

Etter en time ute så vi uansett ut som våte hunder, og måtte rett hjem for å ta en varm dusj, selvom det ikke har vært under 20 grader her. Finfin dag.

Skrevet av Thea og Sara

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kinesisk 2016

Kinesisk 2016

17, Ålesund

Vi er 16 elever som tar kinesisk som andre fremmedspråk på Vg2 ved Ålesund videregående skole, og som er på studietur til Nanjing og Shanghai. I Nanjing skal vi være sammen med elever ved vår samarbeidsskole Jiangsu Broadcast and Television College. I Shanghai skal vi besøke Innovasjon Norge, Ulstein og Sperre.

Kategorier

Arkiv

hits