Dag 5 - TV-huset, Ibsen og Olympiaparken

Denne siste dagen i Nanjing startet klokken sju. En time senere tok vi bussen til hovedkvarteret til Jiangsu Broadcast and Television Cooperation, som eier skolen vi har besøkt. Selskapet har rundt 7000 ansatte, driver 14 TV-kanaler, foruten å eie og drive en lang rekke med andre selskaper.

Fjernsynshuset i sentrum.

Vi fikk en grundig omvisning rundt om i etasjene i det imponerende bygget til mediekonsernet. Blant annet fikk vi se kontrollrommet for TV, nyhetsstudioet og et kjempestort live-studio, pluss kinosenteret der vi fikk se litt av en amerikask film i 4D. Vi avslutta med en solid lunsjbuffet i en av de mange restaurantene i bygget.

Kontrollrommet for 14 kanaler.

Vi møtte ei kjent jentepop-gruppe der inne. F.v. Thea, Sara, Wiwi, Antona og Stine.

Nyhetsstudioet.

Neste post på programmet var Nanjing universitet (ett av svært mange universitet i byen). Der hadde vi avtale med professor Hu, som har doktorgrad i Ibsen. Han underviser i dramatikk, er instituttleder ved universitetet, og har i flere år stått i spissen for en egen Ibsen-festival i byen. Han har også studert i Norge og snakker norsk.

Ole R tar selfie med professor Hu, som har doktorgrad om Ibsen.

Mr. Hu kunne fortelle at Henrik Ibsen var den viktigste dramatikeren gjennom tidene, og så høyt oppe som nr. 11 blant de mest inflytelsesrike utenlandske personer i Kina, uavhengig av fagfelt. Etter et lite foredrag om Ibsen og en runde med spørsmål, gikk vi rundt på universitetsområdet før middag.

Etter middag tok vi bussen til vestsiden av Nanjing, for å se denne nye bydelen og ikke minst Olympiaparken, som som stod ferdig til ungdomsolympiaden i 2014.

Flaggområdet i Olympiaparken med ett flagg for hver nasjon som deltok under ungdoms-OL i 2014.

Ei spektakulær bro på olympiaområdet.

Mye lys på husfasader i denne nye bydelen.

Dagens siste tur gikk til et supermarked, der vi fikk slukket tørsten etter karbohydrater.

Skrevet av Mathias og Ole

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kinesisk 2016

Kinesisk 2016

17, Ålesund

Vi er 16 elever som tar kinesisk som andre fremmedspråk på Vg2 ved Ålesund videregående skole, og som er på studietur til Nanjing og Shanghai. I Nanjing skal vi være sammen med elever ved vår samarbeidsskole Jiangsu Broadcast and Television College. I Shanghai skal vi besøke Innovasjon Norge, Ulstein og Sperre.

Kategorier

Arkiv

hits