Dag 4 - kampsport, papirklipp og nasjonal tragedie

Dette er første dagen i Kina vi har opplevd nedbør. Vi fant ut at regnet i Kina var veldig annerledes enn nedbøren i Norge. Der var flere "pros and cons" på at dette var siste dagen på skolen. Vi skulle snart forsette på vår spennende reise av en opplevelsesbølge i Kina, men vi måtte snart si farvel til våre gode venner vi nylig hadde blitt kjent med.

Da kom til skolen ble vi møtt av en mann i kampsportdrakt av silke. Vi forsto med en gang at han snart skulle lære oss kungfu. Vi stilte opp ute på gresset og fikk klar beskjed om at vi måtte ha god avstand mellom hverandre der vi sto. Alle syntes dette var kjempegøy!Kinesisk klippekunst var neste aktivitet på timeplanen. Vi fikk besøk av en av Kinas mest berømte klippekunstnere som hadde studert kunsten siden han var 6 år. Han klipte ting på sekunder og skapte utrolige ting vi alle fikk hakeslepp av. Etter at han hadde vist oss mange av sine vidunderlige verk, lærte han oss hvordan vi skulle lage snøkrystaller på den proffe måten. 


Andrè konsentrert, mens Sander er i mål med sitt første klippeverk.

Etter lunsj på skolen dro vi sammen med de kinesiske elevene til Nanjing Massacre Memoriel. Dette er en en memorial for det som skjedde og de livene som gikk tapt under en krigsforbrytelse utført av Japan, da de inntok i hovedstaden Nanjing i 1937. Massakren fant sted fra 13. desember og varte i 6 uker, og det regnes med at ca 300 000 kinesere ble drept disse dagene. Krigen ble en del av 2. verdesnskrig i 1941, og varte fram til kapitulasjonen i 1945.

Da vi ankom memorialen ble vi møtt med en dyster stemning. Vi kunne merke det på de ellers så glade å sprudlende kineserne at dette var noe som var vondt for dem. De ble veldig stille, og dette gjaldt egentlig alle som var der. Det var ikke mange som snakket, og i noen rom var det til og med forbud mot snakking. Rommene var mørke og med lite lys. Det å være her var en helt spesiell og følelsesmessig  opplevelse full av ulike inntrykk. Noen av de tingene vi fikk se var veldig brutale med statuer og veldig realistiske dukker av både barn og voksene som lå døde på bakken. Det var også "fine" ting som en stor minnevegg av ofre.

Etter memorialen tok vi farvel med våre kinesiske venner, de seks studentene som hadde vært vært med oss disse dagene, før vi dro tilbake til hotellet. Her "chilla" vi i en halvtime før vi dro for å spise middag. Til middag fikk vi servert en haug av kinesiske småretter og delikatesser. Egg med kyllinger og andehode var noe av det vi fikk servert. 

Da folk var forsynt fikk vi to timer til å shoppe, før vi dro tilbake til hotellet og tok kvelden. 
Med andre ord, nok en super dag i Kina.👍

(Se flere bilder på hjemmesida til JBT College)

Skrevet av Antona og Christian

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kinesisk 2016

Kinesisk 2016

17, Ålesund

Vi er 16 elever som tar kinesisk som andre fremmedspråk på Vg2 ved Ålesund videregående skole, og som er på studietur til Nanjing og Shanghai. I Nanjing skal vi være sammen med elever ved vår samarbeidsskole Jiangsu Broadcast and Television College. I Shanghai skal vi besøke Innovasjon Norge, Ulstein og Sperre.

Kategorier

Arkiv

hits